Hlavní obsah

Šílená bývalka? Australanku odsoudili za 4720 telefonátů expříteli

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět měsíců ve vězení stráví Australanka Sarah Ann Kielyová za obtěžování svého expřítele. Osmatřicetiletá žena z Mackay v Queenslandu nedokázala překousnout rozchod a svému bývalému od září 2016 do září následujícího roku kromě jiného nepřetržitě volala. Celkem 4720krát, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za mřížemi skončila Kielyová kvůli stalkingu. Obtěžování totiž nezůstalo jen u telefonátů nebo zpráv, ale pokračovalo k pronásledování, kdy si žena pořizovala fotografie svého bývalého na mobil. Expříteli také tvrdila, že je těhotná, přestože nebyla — vše, aby upoutala jeho pozornost.

To se jí nicméně nepovedlo a celá věc šla k soudu. „Přesáhlo to do skutečného světa. Poškrábala mu auto a utrhla z něj stěrač,“ upozornil státní zástupce Ben Jackson na další z ženiných prohřešků.

Obhájce Kielyové se snažil vše uhrát na to, že je jeho klientka poněkud choré mysli. Podle svého psychiatra si v hlavě vytváří alternativní realitu a má problém udržet své emoce na uzdě. Advokát Matt Heelan zároveň dodal, že ženu události, ke kterým mezi lety 2016 a 2017 došlo, velmi mrzí a přála by si vše udělat jinak.

„Stalking pokrývá mnoho typů chování, ale musím říct, že v tomto případě šlo o skutečně vytrvalé pronásledování,“ komentovala případ soudkyně Deborah Richardsová.

„Oběť udělala vše možné, aby vás od tohoto chování odradila, vy jste přesto lhala policii a pokoušela se jí namluvit, že to váš expřítel je oním stalkerem,“ uvedla Richardsová směrem k obviněné. Ve prospěch Kielyové podle ní hrálo alespoň to, že se k celé věci přiznala.

Reklama

Výběr článků

Načítám