Hlavní obsah

Ochrnuté levhartí mládě se podařilo vyléčit a vypustit zpět do přírody

Novinky, tcs

Málokdo dával na začátku roku mladé samičce levharta skvrnitého šanci, že by se mohla jednou vrátit do divočiny. Mládě v indickém Igatpuri srazilo auto, zvíře po nehodě ochrnulo na zadní nohy. Veterináři však dokázali téměř nemožné a mladá samička se mohla vrátit tam, kam patří.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě levharta se po ochrnutí vrátilo zpět do divočinyVideo: AP

 
Článek

Těžce poraněné mládě bylo nalezeno na počátku ledna letošního roku nedaleko města Igatpuri v západoindickém státě Maháráštra. Na konci května pak byla samička levharta vypuštěna zpět do volné přírody, minulý týden o tom informovalo Levhartí záchranné centrum v Manikdohu, kde se mladá levhartice léčila.

Veterinář Adžaj Dešmuk se zvířeti po pět měsíců intenzivně věnoval. Rehabilitace mláděte spočívala v pravidelných masážích a dalších fyzioterapeutických technikách. „Její neutuchají vůle se uzdravit a postavit se znovu na nohy byla opravdu inspirativní,“ uvedl Dešmuk.

„Tohle mládě je jenom jedním ze stovek zvířat, která v Indii padla za oběť neopatrnému řízení,“ uvedl Kartick Satjanarjan, spoluzakladatel a ředitel organizace na ochranu zvířat Wildlife SOS.

Vysvětlil, že hlavním důvodem je absence koridorů divočiny, kterými by šelmy mohly procházet své teritorium. Takto se ve hledání kořisti musí stále vzácnější levharti stahovat k lidským obydlím. V následných konfliktech, může dojít i ke ztrátám na životech – někdy lidí, většinou však kočkovitých šelem.

Reklama

Výběr článků

Načítám