Hlavní obsah

Vzácná interakce: Na jednom stromě se sešel medvěd a tygr

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníkům indického národního parku se podařilo spatřit a natočit jedinečný okamžik - zachytili v divočině velmi vzácnou interakci mezi tygrem a medvědem, píše agentura AP. Obě šelmy se setkaly na jednom stromě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd tygra zahnal na útěkVideo: AP

 
Článek

K ojedinělé události došlo v sobotu v Národním parku Ranthambore na severu Indie. Na jednom stromě se tam sešli dva predátoři, kteří spolu ve volné přírodě bojují jen velmi zřídka. Zatímco medvěd vylezl na jednu z větví stromu, tygr číhal pod ním na kmeni a zřejmě čekal na vhodný okamžik k útoku.

Medvěd, který o sokovi nejspíš ze začátku nevěděl, však nakonec protivníka zaregistroval a dal jasně najevo, kdo je tady pánem. Otočil se směrem k tygrovi a hlasitě zařval, čímž ho přiměl k okamžitému útěku ze stromu.

Park Ranthambór je jedním nejlepších míst v zemi na pozorování tygrů v jejich přirozeném prostředí. Kromě nich se zde vyskytuje i medvěd pyskatý, hyena, prase divoké nebo levhart.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám