Hlavní obsah

Útok na člověka se medvědovi nevyplatil. Rus mu ukousl kus jazyka

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani zastrašování medvěda hlukem neochránilo 35letého Nikolaje Irgita před útokem šelmy v sibiřském lese. Při hledání jeleního paroží narazil muž na medvěda hnědého a malér byl na světě. Při souboji s medvědem si však muž možná zachránil život vlastním chrupem, když se mu podařilo při souboji ukousnout kus medvědího jazyka, informují servery Daily Mail a Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý

Článek

Irgit se vydal společně se dvěma přáteli do lesa, kde plánovali sbírat jelení paroží. Muži však udělali chybu, po založení ohně se rozdělili a každý šel hledat paroží po vlastní ose.

Při procházení houštinou narazil Irgit na medvěda, jehož se nejdřív snažil vystrašit křikem a rámusem. Ani doporučená metoda však nepomohla a šelma nebohého muže napadla.

Foto: Profimedia.cz

Muž utrpěl po útoku medvěda četná poranění.

V nevyrovnaném souboji měl medvěd navrch a Irgita těžce poranil zejména na hlavě. V zoufalém boji o život použil muž i vlastní čelisti, kterými se mu povedlo ukousnout medvědovi část jazyka. Poraněný medvěd vzdal svůj útok a odešel od Irgita, k němuž již spěchali ostatní muži, kteří zaslechli křik.

Pokuta je nemine

Těžce zraněný Irgit byl transportován do nemocnice v Kyzylu, kde byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče s poraněním hlavy, rukou a břicha. Později se však lékařům povedlo jeho stav stabilizovat a policie poraněného muže vyslechla.

„Bylo to hrozné, v tu chvíli jsem u sebe neměl ani nůž, tak jsem se snažil ho alespoň vystrašit křikem. Myslel jsem, že nezaútočí, ale rozběhl se proti mně. Udeřil jsem ho pěstí, pak mě ale stejně povalil na zem,” řekl Irgit.

Kromě dlouhého zotavování z útoku nyní čeká Irgita a jeho přátele zaplacení pokuty, kterou policie vyměřila za nedovolený sběr paroží v přírodní rezervaci bez licence. Je velmi pravděpodobné, že by se muži nasbírané paroží snažili prodat na černém trhu. Pokuta skupinu nemine ani za nedovolené rozdělávání ohně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám