Hlavní obsah

Motorkář hrdina. Dívku s epileptickým záchvatem dopravil do nemocnice

Novinky, nčs

Když cestoval 51letý Thajec Sorachat Sadudee se svými dvěma dcerami, které vyzvedl ve škole, mladší z dětí si začalo stěžovat na nevolnost a únavu. Po chvíli dostala osmiletá dívka epileptický záchvat a musela být převezena do nemocnice. Proti byla dopravní situace, ve které se nabízelo jediné řešení – převoz na motorce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka s epileptickým záchvatem uvízla v autě v koloně, projíždějící motorkář ji odvezl do nemocniceVideo: AP

 
Článek

Osmiletá Kaimook podle všeho dostala epileptický záchvat. Ačkoliv se její otec snažil jet co nejrychleji do nemocnice, snaha zkolabovala stejně jako dopravní situace ve městě Phitsanulok.

Ve chvíli, kdy stav dívky zdál být velmi vážný, zastavil o pomoc volajícímu otci 28letý motorkář Itthiphon Petchphibunpong, jenž je sám otcem. Nejdříve asistoval při zaparkování auta ke krajnici, naložil dívku s otcem na motorku a vydali se na nebezpečnou cestu mezi pomalu poskakujícími auty. Díky šikovnosti, a dá se říct i ochotě ostatních řidičů, se nakonec do nemocnice dostali za zhruba čtyři minuty.

„Nedá se ani popsat, jak jsem mu vděčný. Zachránil mojí dceři život. Jakmile se Kaimook zotaví, rád bych ho znovu potkal a osobně mu ještě jednou poděkoval,” říká otec dívky.

„Nejprve jsem byl překvapený a nevěděl jsem, co se děje. Když jsem ale viděl, v jakém stavu ta dívka byla, musel jsem pomoci. Sice nejsem lékař, ale mám motorku, která v tu chvíli mohla pomoci. Sám jsem otcem a vím, jaké to je, když máte strach o vlastní dítě, takže jsem neváhal ani chvíli,” dodal řidič motorky.

Reklama

Výběr článků

Načítám