Hlavní obsah

Věrný pes se svého zesnulého profesora už nedočká, pořád ale na něj čeká před třídou

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co se na Filipínách před zhruba dvěma lety seznámil tamní profesor Carmelito Marcelo s toulavým psem jménem Buboy, vzniklo pevné kamarádské pouto. Pes chodil každé ráno až ke dveřím třídy univerzity, ve které muž učil a vracel se ještě jednou k obědu. Marcelo však začátkem měsíce dostal mrtvici a minulý týden zemřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Věrný pes čekal před třídou na zesnulého učiteleVideo: AP

 
Článek

Osmapadesátiletý profesor původně toulavému psovi chystal každé ráno misku s jídlem. Pes se poté vracel ještě k obědu. Na oplátku po nocích hlídal v objektu univerzity. S profesorem ho po čase pojilo silné kamarádské pouto.

Proto když začátkem měsíce dostal Marcelo mrtvici a přestal chodit do školy, byl to pro čtyřnohého kamaráda šok. Ze srdeční příhody se už profesor nevyléčil a minulý týden zemřel.

Najde nový domov

Buboy se však stále vrací před třídu a marně vyhlíží svého kamaráda. Studenti se tak rozhodli, že by pes neměl chybět ani na pohřbu oblíbeného pedagoga. Na záběrech je dokonce vidět, jak se Buboy naklání do otevřené rakve. Následně ulehl pod rakví a společně s ostatními truchlil.

Příběh psí věrnosti ve filipínském městě Pampanga zasáhl srdce ostatních kolegů z univerzity a rozhodli se, že Buboyovi najdou nový domov. Z toulavého psa se tak stane součást některé filipínské domácnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám