Hlavní obsah

Koupil tuk-tuk navzdory manželce a teď s ním překonal světový rekord

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stálo ho to pět měsíců práce, v přepočtu téměř šest set tisíc korun a tichou domácnost. Přesto je Brit Matt Everard nadšený. S vozítkem tuk-tuk překonal v pondělí rekord, když se mu podařilo vyvinout rychlost 119,6 kilometru v hodině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit vytáhnul ze svého tuk-tuku rychlost téměř 120 km/hVideo: MATT EVERARD, Reuters

 
Článek

Pro třiačtyřicetiletého Angličana z městečka Billericay byla možnost usednout za řídítka bizarního vozítka lákadlem, kterému nešlo odolat. Navzdory přání manželky si tak jedno pořídil. „Ráno mě čekala dost nepříjemná konverzace, ale nakonec to vzala,“ svěřil se Everard o podrobnostech nákupu.

V pondělí mu jeho drahá polovička už držela palce, když se Everard řítil s tříkolovým vozítkem po letištní dráze v yorkshirském Elvingtonu. Jeho cílem bylo pokořit dosavadní rychlostní rekord tuk-tuku, který činil 109 kilometrů v hodině. To se mu po dvou pokusech povedlo.

„Potřeboval jsem nějaký způsob, jak ospravedlnit to množství peněz, které jsem do toho vrazil, a pro spoustu lidí je vrchol úspěchu právě světový rekord,“ vysvětlil šťastný Everard, který do projektu investoval kolem 20 tisíc liber (593 tisíc korun).

Rekord Everard překonal se svým bratrancem Russellem Shearmanem, kterého Brit vezl jako pasažéra. „Chtěli jsme jet dnes o trochu rychleji, ale máme rekord. A to je jediné, na čem záleží,“ okomentoval jízdu Everard. Teď už se chystá na další pokus, jeho cílem je s tuk-tukem překonat rychlost 160 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám