Hlavní obsah

Medvědí sirotky v Bulharsku vypustili do divočiny

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když před rokem našli ochránci přírody na jihu Bulharska tři opuštěná medvíďata, putovala do pobočky mezinárodní nadace Four Paws (Čtyři packy) v Řecku. Po roce nabírání sil byla zvířata vypuštěna zpět do přirozeného prostředí, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zachráněné medvědí sirotky v Bulharsku vypustili do divočiny Video: AP

 
Článek

Po nálezu medvíďat loni v dubnu se nepodařilo najít jejich matku, a tak byla mláďata medvěda hnědého převezena z jihozápadní části pohoří Rodopy do pobočky záchranné stanice Four Paws v Řecku.

Po ročním „kurzu” přežití v divočině se Radostina, Mitko a Jonas vrátili do divočiny v Bulharsku, kde našli domov v balkánských lesích. „Myslíme si, že si zaslouží žít ve svém přirozeném prostředí. Vypustili jsme je daleko od lidské civilizace, kde by neměli být ani jiní medvědi,” řekl Javor Gečev z nadace Four Paws.

Bulharská populace medvěda hnědého čítá asi 800 kusů, žije v horách ve středu a na jihozápadě země. Patří k nejstabilnější v Evropě, nicméně i tak medvědi, kteří jsou v zemi chráněni, zůstávají na seznamu ohrožených druhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám