Hlavní obsah

Rodina dárce si poprvé poslechla tlukot jeho srdce v cizím těle

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dojemné setkání se odehrálo před baseballovým stadionem v Saint Louis v minulých dnech. Poprvé se tam setkal muž s transplantovaným srdcem a rodina dárce orgánu. Dojatí příbuzní si tak mohli poslechnout tlukot srdce svého milovaného, který zemřel před třemi roky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opět slyšeli bít srdce zemřelého bratra v těle cizího mužeVideo: ttcreativemedia, AP

 
Článek

Savannah Roeschová tiskla hlavu k hrudi neznámého muže. Po tváři ji kanuly slzy, ani postarší muž neskrýval dojetí. Savannah totiž poslouchala tlukot srdce, které ještě před třemi lety patřilo jejímu bratrovi.

V roce 2016 měl Donovan Bulger tragickou autonehodu. Byl převezen do nemocnice, kde bohužel svým zraněním podlehl. Jedno z jeho posledních přání bylo, aby byly jeho nepoškozené orgány darovány.

V tu dobu čekal John Sueme na nové srdce pět let. Jeho staré selhávalo a čas se neúprosně krátil. Pak konečně přišla z nemocnice dobrá zpráva. Doktoři sehnali dárce.

Transplantace proběhla v pořádku. Vděčný John napsal děkovný dopis Donovanově rodině. Řídil se přitom transplantačními doporučeními a zůstal v anonymitě. Savannah však Johnovi na oplátku poslala bratrovu fotku.

Potkali se náhodou

Minulou neděli přišly obě rodiny na baseball. Klub Saint Louis Cardinals vzdával hold těm, kteří orgány darovali nebo je mají v plánu darovat. Obě rodiny se potkaly před stadionem, když si Johnova dcera všimla Donovanovy fotky, kterou mají členové jeho rodiny na tričkách.

Tentokrát už John v anonymitě zůstat nedokázal a rodinu muže, kterému vděčí za život, oslovil. „Na dnešek nikdy nezapomenu. Myslím, že Donovan nám tohle nečekané setkání přichystal,“ svěřila se následně dojatá Savannah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám