Hlavní obsah

Indové chtěli zachránit medvěda, ten se jim vytrhl a napadl lesníka

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odchytit a odvézt zpět do lesa. To byl jednoduchý plán, který měli indičtí ochranáři s medvědem pyskatým, jenž se zatoulal do blízkosti vodní nádrže. Avšak zvíře se utrhlo z lan a napadlo jednoho z lesníků, který nestihl utéct.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd zaútočil na lesníka, který se ho snažil vytáhnout z vodyVideo: AP

 
Článek

Incident se odehrál minulý pátek u vodní nádrže Velogudu ve státě Ándhrapradéš v jihovýchodní části Indie. Poté, co byl v blízkosti nádrže a stejnojmenné vesnice spatřen medvěd, rozhodli se ho lesníci ve spolupráci s vesničany odchytit a vypustit  do lesa.

Plán šel dobře až do okamžiku, kdy byl medvěd pyskatý ve vodě chycen do několika lan. Když se ho lesníci pokoušeli odtáhnout, medvěd se vytrhl. Lidé se dali okamžitě na útěk.

Nejpomalejší byl lesník jménem Kumar, který kousek od rozzuřené šelmy zakopl. Poslední odvážlivci v tu chvíli pustili zbývající lana a medvěd se rozběhl za Kumarem. Lesník se pokoušel utéct do vody, šelma ho ale dostihla ještě na břehu a vrhla se na něj. Ostatní popadli kameny a házeli je na medvěda. Zvíře se nakonec podařilo odehnat.

Zraněný muž byl okamžitě převezen do nemocnice. Dle posledních zpráv je stále hospitalizován a léčí se ze zranění, jejichž rozsah není znám. Krátce po incidentu se podařilo medvěda odchytit a po krátké veterinární prohlídce vypustit do odlehlé části divočiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám