Hlavní obsah

Berlínská zoo představila mládě ledního medvěda, pustilo se i do vody

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty mohou návštěvníci zoo v Berlíně obdivovat mládě ledního medvěda, které ošetřovatelé v pátek před zraky novinářů poprvé vypustili do výběhu. Pod starostlivým dohledem matky Tonjy si medvídě narozené loni v prosinci zvládlo i zaplavat v bazénu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mládě ledního medvěda představili v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Nesmělé první krůčky po výběhu sledovala pečlivě nejen matka, ale rovněž i ošetřovatelé. Medvídě se však záhy osmělilo a po menším váhání ho medvědice dostala i do vody.

„Stejně jako ve volné přírodě, i u nás medvědice opustila své mateřské doupě na jaře. Touto dobou už je medvídě dostatečně silné na to, aby zvládlo běhat kolem matky,“ uvedl kurátor ledních medvědů v zoo Florian Sicks.

Tonja je podle něj velice starostlivá matka. Předtím přišla o dvě mláďata, to třetí však zatím roste jako z vody a je naprosto zdravé.

Od soboty se pohledem na dovádějící mládě mohou kochat i běžní návštěvníci zahrady. Jak ovšem Sicks upozorňuje, musí si uvědomit, že medvídě musí často odpočívat, a tak bude ve výběhu pouze po omezenou dobu.

Jméno malý medvěd ještě nemá. Berlínská zoologická zahrada přislíbila, že ho představí v dubnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám