Hlavní obsah

Americký učitel matematiky během výuky hlídal studentovi dítě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Wayne Hayer, který studuje na Morehouse College v Atlantě, nesehnal hlídání, nezbylo mu nic jiného než jít na hodinu i se svou několikaměsíční dcerou Assatou. Učitel matematiky mu ale vyšel vstříc a nabídl se, že se o dítě sám během hodiny postará, aby si Wayne mohl dělat poznámky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fotografie vyučujícího, který při výuce chová dítě, byla zveřejněna na sociální síti Twitter a okamžitě ji sdílely tisíce lidí. O příběhu starostlivého kantora informovala BBC.

Čtyřiatřicetiletý učitel matematiky Nathan Alexander sám dítě nemá, bylo mu ale jasné, že by jeho student z hodiny nic neměl, byť by bylo dítě sebehodnější. Po celých padesát minut ho tedy choval sám a během toho vyučoval.

„Bál jsem se, že třeba bude brečet, ale všechno šlo hladce. Chovala se přímo vzorně,“ pochvaloval si profesor v rozhovoru pro server Buzzfeed News. Když se mu malou Assatu povedlo houpáním uspat, vtipkoval, že je jeho výklad asi opravdu nudný.

Alexander sám Wayneovi navrhl, aby si dceru do třídy vzal. Už předtím si totiž všiml, že jeho student občas kvůli hlídání opouští jeho hodiny dřív. „Má dvě práce, studuje, je zapojen do několika školních programů a k tomu je rodič,“ obdivoval Waynea profesor matematiky v rozhovoru pro CNN. „Tahle fotka slouží jako připomínka toho, co všechno rodiče musí dělat každý den a jak je důležité mít dostupnou péči o děti,“ dodal Alexander.

Reklama

Výběr článků

Načítám