Hlavní obsah

Orangutaní sirotci se v útulku stali nejlepšími kamarády

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenují se Valentino a Yutris a život k nim nebyl zrovna dvakrát přívětivý. Teď zažívají obě mláďata orangutana lepší časy. V indonéském útulku Nyaru Menteng bez sebe nedají ani ránu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze zachráněných orangutanů se stali nerozluční přáteléVideo: NHNZ / Orangutan Jungle School / Caters News , AP

 
Článek

Ti dva se v útulku potkali 14. února roku 2015. Zatímco Valentino byl nalezen vyděšený uprostřed pralesa, Yutrise nelegálně drželi jako mazlíčka v kleci. Neměli tedy nejlepší start do života, v útulku se jim ale daří dobře.

Zhruba stejně staří orangutani si okamžitě padli do oka a nehnou se na sebe ani na okamžik. Nicola Walpenová, která pracuje v organizaci Borneo Orangutan Survival Foundation, pro agenturu Caters uvedla, že vznik tak silných přátelských pout není u orangutanů žijících ve volné přírodě příliš obvyklý, obzvlášť u samců.

„U nás v útulku si osiřelá zvířata často vytváří pouta mezi sebou, stejně tak jako by si je za normálních okolností vytvořila se svou matkou,“ uvedla Walpenová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám