Hlavní obsah

V Praze odstartovala Matějská pouť, o adrenalin není nouze

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová, maj

Milovníci poutí se dočkali. V sobotu odstartovala na pražském holešovickém Výstavišti Matějská pouť, jejíž tradice sahá až do roku 1595. Návštěvníci mají možnost vyzkoušet na stovku atrakcí a řadu novinek. V areálu Výstaviště najdou například farmářské trhy, italskou bobovou dráhu nebo bavorskou restauraci. Ve videu se podívejte na nové adrenalinové atrakce, z nichž se zatočí nejen hlava, ale i žaludek.

Začala Matějská pouť. O adrenalin není nouzeVideo: Novinky

 
Článek

Organizátoři ulehčili návštěvníkům nákup vstupenek. Už nemusí stát na vstupenky  dlouhé fronty, ale mohou je zakoupit pohodlně přes web Ticketportal. Letošní novinkou mezi atrakcemi je například Techno Power.

Foto: Novinky

Jedna z nových atrakcí Top Scan, ze které se zamotá nejen hlava, ale i žaludek.

„Máme tu dvě nové adrenalinové atrakce kromě jiných. Top Scan a Techno Power. Top Scan je taková hvězda, která se nám točí ve třech různých směrech ve velmi vysoké rychlosti. V Techno Power je přetížení 2G. To je skutečně rychlé, pro ty, co milují adrenalin,” popisuje organizátorka Eva Kočková. Letos mají návštěvníci k dispozici i dvě obří kola.

Jedno je v horním areálu Výstaviště a měří 28 metrů, to druhé je v dolní části a má 33 metrů.

Foto: Novinky

Letošní pouť nabízí dvě obří kola.

Návštěvníci se mohou těšit na už zmiňované farmářské trhy, které se budou konat každý víkend, italskou bobovou dráhu, paintball, ale i své oblíbené atrakce z minulých let, jako jsou Super Mouse, Goldmine Tower, což je tolik oblíbený volný pád, Booster, Katapult, Extreme nebo Dům naruby.

Vstupné na jednotlivé atrakce se pohybuje v rozmezí od 70 do 150 korun. Kromě toho musí návštěvník zaplatit i vstup do areálu Výstaviště. Víkendové vstupné vyjde na 30 korun za osobu.

Matějská pouť každoročně také pořádá akci pro děti z azylových a dětských domovů. Ti mají vstupné na všechny atrakce zadarmo. Kromě toho na ně čeká speciální koncert. Celá charitativní akce se bude konat 1. dubna.

Matějská se nejprve konala v blízkosti kostela Hanspaulky. Kvůli malému prostoru se přesunula na Výstaviště.

Anketa

Chystáte se na Matějskou pouť?
Ano
11,1 %
Ne
88,9 %
Celkem hlasovalo 1585 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám