Hlavní obsah

Všichni vegani by měli dostat pěstí, sdělil britský úředník žadatelce o půjčku

Novinky, nčs

Žádala o bankovní půjčku ve výši 400 liber (asi 12 tisíc korun), aby mohla získat diplom z výživového kurzu. Žena z anglického Bristolu se však setkala s nepochopením. Žádost byla zamítnuta a bankovní úředník vysvětlil zamítnutí tak, že všichni vegani by měli dostat ránu pěstí do obličeje, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Veganka narazila u žádosti o půjčku.

Článek

O půjčku žena žádala prostřednictvím telefonního hovoru u banky NatWest. Operátorovi se svěřila, že by ráda peníze využila na získání diplomu z výživového kurzu, který se týká i veganství.

Žena, která nechtěla být jmenována, je rovněž sama vegankou a stravuje se tak výhradně pouze rostlinnými produkty.

Foto: Profimedia.cz

Veganský burger, ilustrační foto.

Pochopení však nenašla u pracovníka banky, který ženě půjčku zamítl a sdělil jí, že „všichni vegani by měli dostat ránu pěstí do obličeje”.

Když se s případem žena svěřila vedení banky, nejen že požadovanou půjčku dostala, ale získala i odškodné ve výši necelých 200 liber (asi pět tisíc korun).

Omluva a disciplinární řízení

Banka se klientce omluvila a s operátorem zahájila disciplinární řízení. Ten na svoji obhajobu řekl, že vegani v blízkosti jeho bydliště křídou malují vzkazy s veganskou tematikou a on tak má pocit, že mu svoje přesvědčení chtějí vnucovat.

„Je to můj životní styl a nechápu, proč na mě musel být operátor tak hrubý a od začátku se mnou mluvit neslušným tónem,” popsala klientka.

„Komentáře zaměstnance byly naprosto nevhodné a celá událost nás mrzí. Se zaměstnancem bylo zahájeno disciplinární řízení a rovněž jsme poučili příslušná oddělení, aby se situace již neopakovala,” uvedlo vedení banky.

Reklama

Výběr článků

Načítám