Hlavní obsah

Vězni na Floridě pomohli vysvobodit dítě zamčené v autě

Novinky, tcs

Netradiční pomoci se dostalo nešťastné rodině z floridského okresu Pasco. Otec si omylem zabouchl klíče v autě, ve kterém ještě sedělo jeho roční dítě. S manželkou okamžitě zavolal na tísňovou linku, pomoc však nečekaně přišla od vězňů, kteří v rámci veřejně prospěšných prací opravovali nedaleké parkoviště.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když na místo jako první dorazili zástupci šerifa, otec s matkou bezradně chodili kolem auta. Nemuseli naštěstí bojovat s časem, protože minulý čtvrtek, kdy se neobvyklý případ odehrál, bylo ve městě New Port Richey kolem patnácti stupňů Celsia.

Policisté poradili muži, ať rozbije přední okénko, díky nečekané pomoci to ale nebylo nutné. Nedaleko totiž pracovala skupina vězňů. Jejich schopnosti, které je nejspíše dostaly za mříže, tentokrát posloužily dobré věci.

Skupince mužů v pruhovaných úborech trvalo dostat se do auta zhruba dvě minuty. Podařilo se jim pootevřít dveře natolik, aby jeden z nich skrze škvíru protáhl ramínko, kterým stiskl tlačítko elektronického zámku.

„Díky bohu za kriminálníky,“ s nadsázkou pronesla vděčná matka Shadow Lantryová, která celou záchranu natočila na mobilní telefon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám