Hlavní obsah

Mrzutě se tvářící buldok v soutěži šokoval svou mrštností

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou psi, o kterých se dá na první pohled říct, že vypadají jako šampioni. No a pak je tady Rudy. Buldok s mrzutým výrazem, který naznačuje, že ho psí soutěž spíš obtěžuje a že by raději sledoval s paničkou televizi z gauče. Opak je však pravdou a Rudy překvapil všechny účastníky soutěže v agility.

Foto: Profimedia.cz

Rudy překvapil svojí mrštností.

Článek

Soutěž pořádaná newyorským chovatelským klubem Westminster Kennel Club (WKC) je jednou z nejatraktivnějších soutěží v agility na světě. Závod je součástí týdenního programu výstav psů, který každoročně navštěvuje několik tisíc čtyřnohých soutěžících z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Na programu byly i výstavy psů

Když komentátor televizní stanice představoval Rudyho a jeho paničku, neodpustil si narážku na buldokův vzhled. Ale jakmile se dal podsaditý pes do pohybu, nestačil se divit.

Rudy vystřelil jako raketa a zvládl jednu překážku za druhou. S neposedně vypláznutým jazykem se řítil skrz tunely, přes houpačky, a i když u jedné z překážek udělal chybu, do cíle dorazil v nadprůměrném čase užívaje si aplausu.

O podobném nadšení ze závodu nemůže mluvit majitelka bišonka Winkyho. Ten se rozhodl pro vytvoření vlastní kategorie „volný styl” a trať prošel vycházkovým tempem za více než 100 vteřin.

Z vítězství se mohla radovat v náručí paničky border kolie Verb. Rychlostí blesku pes proletěl dráhou, slalom zvládl na jedničku a stal se celkovým vítězem soutěže.

S agility mají zkušenost i čeští fanoušci tohoto psího sportu. V Liberci se již dvakrát konalo mistrovství světa. To první před sedmi lety a k bojům o titul psího mistra světa se soutěžící vrátili naposledy v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám