Hlavní obsah

Chlapec nezvládl setkání s britskou královnou. Odplazil se pryč

Novinky, nčs
Londýn

Velké setkání s jednou z nejrespektovanějších osob na světě nezvládl v Londýně teprve devítiletý Nathan Grant. Stalo se tak při otevírání centra Královny Alžběty II., které spustilo provoz při 350. výročí narození zakladatele nejstarší britské dětské charity Coram. Sama Alžběta II. dorazila do sídla charity a seznámila se s jejími členy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna tak vystresovala malého školáka, že před ní odlezl po kolenou pryčVideo: AP

 
Článek

Když se královna postupně zdravila s návštěvníky akce, dostala se až k rodině Grantů. Ti chtěli Jejímu Veličenstvu představit svého adoptovaného syna Nathana. Devítiletý chlapec byl však tak nervózní, že nejdříve jen nehybně stál, následně se proplížil mezi nohama rodičů a odplazil se k nejbližšímu východu. Z dálky ještě svedl krátké zvolání: „Ahoj“.

Viditelně dobře naladěnou Alžbětu II. to však nerozhodilo a pokračovala v seznamování s hosty.

Na přivítání s královnou byli pozváni i další členové charity. Mezi nimi nechyběl ani osmiletý Lewis, jenž před rokem našel své adoptivní rodiče prostřednictvím televizního pořadu „Najdi mi rodinu“.

Agentura Coram působí ve Velké Británii již od roku 1739, kdy byla založena filantropem Thomasem Coramem. Pomáhá zejména zranitelným dětem, rodinám a v loňském roce se podílela na každé desáté adopci ve Velké Británii.

Reklama

Výběr článků

Načítám