Hlavní obsah

Slavné britské kluby pozvaly „známou” kapelu a naletěly. Na koncerty nikdo nepřišel

Novinky, tcs

Známé britské kluby se v minulých dnech přesvědčily o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. Losangeleská kapela Threatin měla mít tisíce fanoušků, řadu alb a úspěšných koncertů v Americe. Ukázalo se však, že muž jménem Jared Threatin, údajný frontman kapely, zfalšoval záběry z koncertů, nakoupil tisíce falešných fanoušků a vydával se za vlastního hudebního agenta. Tour skončila zhruba v půlce fiaskem, když do klubů téměř nikdo nepřišel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kluby jako londýnský Underworld, The Exchange v Bristolu nebo Trillian v Newcastlu patří k legendárním klubům, které sice nemají největší kapacitu (většinou kolem pěti set lidí), zato zde hrály legendy typu Foo Fighters, Placebo nebo Sherryl Crow. Jak informoval Guardian, i tyto kluby dle všeho naletěly podvodníkovi, který kolem sebe vytvořil kapelu, obklopil ji neexistujícími fanoušky a vydával se za manažera.

Kapela Threatin měla mít za sebou několik úspěšných amerických turné a tisíce fanoušků. Teď prý měla dobýt britské ostrovy. Manažer kapely zaslal nahrávky z živých vystoupení, seznam ocenění, která kapela získala a také informaci, že do jednotlivých klubů už jsou prodány stovky lístků.

Na Facebooku už oficiální stránka kapely neexistuje, vzniklo však stránka fanouškovská, která promo materiály kapely udržuje.

Turné odstartovalo 1. listopadu. V klubu Underworld se pečlivě připravili. Před vchodem stáli vyhazovači nachystaní na nápor fanoušků, předkapela nervózně čekala v šatně. Na pódiu je ale čekal šok, do klubu zavítali jenom tři lidé. A na dalších koncertech to nebylo lepší.

„Kde je těch 291 koupených lístků? Ukázali se tři lidé,“ otázal se Underworld kapely na její facebookové zdi. V tu chvíli zpozorněly i další kluby. Některé však nestihly koncert zrušit. Zhruba v půlce turné opustili kapelu kytarista a bubeník a bublina splaskla. Další koncerty byly bez vysvětlení zrušeny.

Existuje jenom Jared

Ukázalo se, že celý projekt Threatin je čistě projekt Jareda Threatina, žádná stálá kapela neexistuje a na evropské tour si muž najal hudebníky. Lidé a hudební magazíny začali pátrat, kdo vlastně ti úžasní Threatin jsou. Ukázalo se, že drtivá většina fanoušků na sociálních sítích byla koupených. Stejně tak počet zhlédnutí klipů na Youtube a co víc, kapela údajně hrála v amerických klubech, které však o ní vůbec nevědí.

Jak následně zjistil hudební server Metalsucks, falešná byla i agentura, která koncerty v Evropě domlouvala a vydavatelství, které mělo mít na svědomí všechna alba kapely Threatin – Superlative Music Recordings. Na svých internetových stránkách má label seznam umělců, do jednoho jsou to sice hudebně znějící ale neexistující interpreti.

Někteří hudební fanoušci teď tvrdí, že se Jaredovi sen o slávě nakonec splní. Řada lidí je teď na kapelu opravdu zvědavá. Další přemítají, zda nešlo o uměleckou performanci s cílem dokázat nesmyslnost online popularity. Nejspíše však jde o důkaz toho, kam až může člověk zajít ve snaze prorazit.

Reklama

Výběr článků

Načítám