Hlavní obsah

Malý rekordman složil najednou dvě Rubikovy kostky rukama a další nohama

Novinky, zkr
Sia-men

Neuvěřitelný výkon předvedl teprve třináctiletý čínský chlapec s Rubikovou kostkou. Respektive hned se třemi najednou. Během chvilky totiž simultánně složil každou rukou jednu a třetí hlavolam zvládl poskládat nohama. Vytvořil tak rovnou dva nové Guinnessovy rekordy, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapec složil rukama a nohama simultánně tři Rubikovy kostkyVideo: Reuters

 
Článek

Ťien-jü Čchüe se do historie Guinnessových rekordů zapsal 8. listopadu, když poskládal tři Rubikovy kostky naráz v čase jedna minuta a 36,39 sekundy. Vzhledem k tomu, že nic takového zatím nikdo nedokázal, je chlapec držitelem titulu nejen za nejrychlejší čas, ale i za to, že je první na světě.

„Na tyto dva pokusy o rekord jsem se dlouho připravoval. Ale teprve dnes jsem to zvládl. Když používáte najednou obě ruce a nohy, je to náročné na pozornost a koordinaci. Spousta výzev vypadá nemožně, ale čím déle na nich budete tvrdě pracovat, tím se stanou dosažitelnější,“ popsal mladík.

S kostkou si začal hrát, už když mu bylo šest let. Kromě zmíněných dvou rekordů už v minulosti dokázal v nejrychlejším čase složit tři Rubikovy kostky během žonglování a před necelým měsícem vytvořil rekord ve skládaní kostky vzhůru nohama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám