Hlavní obsah

Australanka před 40 lety umístila do podkroví krajtu, aby hubila krysy. Had tam žije dodnes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Yvonne Cunninghamová našla v 70. letech v kurníku krajtu, nenapadlo ji nic lepšího než ji dát do podkroví svého zahradnictví v australském Queenslandu. Věřila, že had bude hubit krysy, které se tam ve velkém množily. Škrtiči, který od té doby dorostl do délky šesti metrů, se tam zalíbilo natolik, že své poslání plní dodnes, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Krajta kobercová, ilustrační foto.

Článek

„Moc dobře vím, že na problém s krysami platí krajta kobercová. Když jsem ji našla, umístila jsem ji ihned do podkroví,“ svěřila se majitelka zahradnictví v australském Innisfail.

Montymu, jak hada pojmenovala, se na novém místě líbilo. S ohledem na to, že tam měl nekonečnou zásobu krys, se ani není čemu divit.

Zhruba před třiceti lety si prý dokonce našel partnerku Monicu, se kterou na pozemku zplodil hned několik háďat.

Monty byl naposled vyfotografován v roce 2015, ale jsou po něm i čerstvější stopy. Když před nedávnem kvůli pravidelné kontrole navštívil zahradnictví specialista na boj proti škůdcům Scott Davis, ve střeše nalezl obrovskou hadí kůži.

„Nemohl jsem tomu uvěřit,“ řekl šokovaný muž, který kůži snesl dolů, aby ji změřil a vyfotografoval. „Jediné štěstí bylo, že mě had nenásledoval, aby si ji vzal zpátky,“ zavtipkoval. Podle délky kůže nyní Monty měří nejméně šest metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám