Hlavní obsah

Letadlo nouzově přistálo na rušné kalifornské dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý pilot Ryan Mundo je v USA považován za hrdinu. Když se mu během pátečního letu nad kalifornským městem El Cajon porouchal motor, zachoval chladnou hlavu a s letadlem bezpečně přistál mezi auty na jedné z tamních dálnic. Při přistání navíc nepoškodil ani letadlo, ani žádné z jedoucích aut, píše deník Daily Mail.

Foto: California Highway Patrol - El Cajon

Letadlo přistálo uprostřed rušné dálnice.

Článek

Mundo, který je rovněž leteckým instruktorem, letěl podle Daily Mailu společně se svým šestatřicetiletým studentem, který si u něj dělá pilotní průkaz. Dvojice směřovala na letiště Gillespie Field, během letu se jim ale porouchal motor.

Mladý pilot zachoval v kritické situaci chladnou hlavu a přistál uprostřed frekventované dálnice. Dramatický okamžik zachytila na mobilní telefon pasažérka jednoho z vozů jedoucích jen kousek opodál.

„Manžel mi řekl, že to letadlo nouzově přistává, tak jsem vytáhla mobil a natočila to,“ svěřila se žena.

Pilot se svým studentem odtáhli po přistání letadlo ke krajnici, odkud bylo později převezeno na letiště. S ohledem na jeho šířku mu však ještě předtím museli mechanici odstranit křídla.

Během incidentu nebyl nikdo zraněn. Při nouzovém přistání dokonce nedošlo ani k poškození letadla, ani žádného z vozů na dálnici, což kalifornská policie označila za zázrak. Příslušné orgány nyní vyšetřují příčinu poškození motoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám