Hlavní obsah

V Kroměříži nadchly vzácné bonsaje

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní bonsaje nevyčíslitelné hodnoty nadchly tisíce návštěvníků na výstavě Floria - podzim Bonsaj, která skončila v neděli v Kroměříži.

BEZ KOMENTÁŘE: Výstava bonsají v Kroměříži

 
Článek

„Tradiční výstava určená nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře tentokrát nabídla skutečně výjimečnou expozici vzácných bonsají a kamenů suiseki. Byla průřezem bonsajové tvorby posledních dvaceti let, jejím mottem byly Proměny v čase,“ informoval mluvčí výstaviště Ondřej Kuropata.

Foto: Jiří Růžička, Právo

V takovém rozsahu se ještě bonsaje v České republice na jedné akci nevystavovaly

„Jedinečnou sbírku reprezentovalo 60 bonsají původem z Číny, Japonska, Koreje i Evropy, rostlin nejrůznějších druhů, stáří, velikostí a stylů. V takovém rozsahu a kvalitě se ještě bonsaje v České republice na jedné akci nevystavovaly.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Výstava bonsají v Kroměříži

Expozice zabraly celý pavilon B, vytvořili ji přední znalci ze společnosti Bonsaj museum Isabelia,“ řekl manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Podzimní Floria Kroměříž nabídla unikátní expozici bonsají nevyčíslitelné hodnoty.

Harmonii zážitků umocnila návštěvníkům zóna s ozdobnými kamennými prvky a hudební produkce s japonskou a čínskou relaxační hudbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám