Hlavní obsah

Dítě hodilo po cirkusovém velbloudu lopatku, ten se splašil a zranil sedm lidí

Novinky, tcs

Neslavně dopadlo nedělní vystoupení cirkusu Shrine v americkém Pittsburghu. Během vystoupení se jeden z velbloudů, na kterém se mohli návštěvníci projet, splašil poté, co po něm jedno z dětí hodilo lopatku. Než zaměstnanci cirkusu dostali zvíře pod kontrolu, zranil šest dětí a jednoho dospělého. Nejvážnějším zraněním je naštěstí pouze zlomená ruka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vylekaný velbloud zranil v cirkuse v Pittsburghu sedm lidíVideo: RONALD SMITH, AP

 
Článek

Cirkus měl právě na programu přestávku, během které se návštěvníci mohli projet na vybraných cirkusových zvířatech – ponících, slonech či právě velbloudech.

„Velbloudi kráčeli dokola a v klidu. Pak ale jedno z dětí hodilo po velbloudovi lopatkou určenou k uklízení po zvířatech,“ sdělila místní pobočce stanice CBS svědkyně incidentu Ruthie Kesterová.

Událost vyvolala kritiku ochránců zvířat. „Rozesmutnělo nás, když jsme slyšeli, co se dnes stalo v cirkuse Shrine, ale vůbec nás to nepřekvapuje. Zvířecí cirkusy, a zejména ty, odkud Cirkus Shrine najímá zvířata, mají dlouhou historii týrání zvířat a porušování bezpečnostních předpisů,“ uvedla ve svém prohlášení organizace Humane Action Pittsburgh.

Cirkus Shrine vznikl v roce 1906 a ročně navštíví zhruba 120 měst. V neděli to bylo jeho třetí a poslední vystoupení v Pittsburghu.

Reklama

Výběr článků

Načítám