Hlavní obsah

Z amerického muzea zmizelo sedm tisíc živých členovců

Filadelfské muzeum Insectarium and Butterfly Pavilion v americkém státě Pensylvánie nahlásilo zmizení zhruba sedmi tisíc živočichů, jejichž hodnota dosahuje téměř 50 tisíců dolarů (více než milión korun). Vyšetřování naznačuje, že šlo o krádež, na níž se podílelo několik zaměstnanců muzea, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle muzea zmizelo 80 až 90 procent zástupců insektária. Mezi zmizelými tvory jsou různé druhy hmyzu, pavouků či štírů. Mnozí z nich jsou jedovatí.

Majitel muzea John Cambridge serveru Gizmodo řekl, že bezpečnostní kamera zachytila při činu pět zaměstnanců.

Muzeum na svém Facebooku sdílelo poloprázdné regály.

Cambridge prý původně nechtěl do incidentu zapojovat policii, ale chtěl pouze požádat pachatele, aby ukradené živočichy vrátili.

Zapojení policie však nakonec bylo nevyhnutelné. Zda byli zaměstnanci z muzea propuštěni a jaké postihy je čekají, zatím není zřejmé.

Prodat podobné tvory není těžké

Krádež měla podle všeho finanční motiv a je možné, že někteří živočichové již byli prodáni. „Není těžké je prodat. Trh s nadšenci do hmyzu nyní vzkvétá,“ řekl Cambridge.

I proto teď muzeum využívá služby crowdfundingového serveru GoFundMe, kde se snaží získat potřebné množství financí na obnovení nyní téměř prázdného insektária.

Reklama

Výběr článků

Načítám