Hlavní obsah

Obchodník nasazoval rybám umělé oči, aby vypadaly čerstvější

Novinky, tcs

K poznávacím znakům toho, že je ryba čerstvá, patří i čisté, nezakalené a vypouklé oči. Vědom si toho byl zřejmě i majitel nejmenovaného kuvajtského obchodu s rybami. Své zboží, které už očividně mělo nejlepší časy za sebou, opatřil očima, které většinou vídáme spíše na plyšových hračkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O pohled na netradičně dozdobenou rybu se na Twitteru minulý týden podělila jedna ze zákaznic nejmenovaného obchodu. Video se rychle šířilo, a jak informoval deník Al-Baján, zaujalo i kuvajtské úřady.

Podle informací deníku dokázali policisté obchod identifikovat a následně ho na příkaz oddělení ministerstva obchodu uzavřeli. Na internetu se však video stalo hitem.

„Průnik množin lidí, kteří dokážou poznat čerstvost ryby podle očí, a lidí, kteří se nechají napálit očima z hračky, asi nebude příliš velký,“ pozastavil se jeden z uživatelů nad očividnou naivitou obchodníka.

Konkurenční obchod zase okamžitě přispěchal s nabídkou ryb bez kosmetických úprav. V reklamě jsou vedle ryby vyobrazeny různě barevné kontaktní čočky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám