Hlavní obsah

V Olomouci se potkalo dva a půl tisíce psů

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádný zájem vzbudila o víkendu národní výstava Floracanis, na které se na výstavišti Flora v Olomouci představilo kolem tří set plemen psů z České republiky i ze zahraničí. Celkem se tam objevilo přes dva a půl tisíce psů.

BEZ KOMENTÁŘE: Výstava psů v OlomouciVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

„Přihlásili se chovatelé s celkovým počtem 2560 psů, takže jsme tady měli opravdu živo,“ řekl správce výstavy Jan Nastoupil.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Z výstavy psů v Olomouci

Floracanis je nejen přehlídkou, psi se v rámci akce podrobili hodnocení mezinárodně uznávaných rozhodčích. „Psům se věnuji takřka od malička. Toho nebo onoho psa nelze nikomu doporučovat, chovatelství lze jen propadnout,“ podělil se o zkušenost jeden z rozhodčích, zkušený chovatel Dalibor Smékal.

„Tady se předvádí mnoho psů, stačí si areál obejít, a člověk třeba najednou zjistí, že objevil plemeno, které si zamiluje, a pak už se nedá odolat,“ dodal.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Na výstavišti Flora v Olomouci se během víkendu představilo přes dva a půl tisíce psů nejrůznějších plemen.

Se správcem výstavy se Smékal shodl, že nejvíce se na výstavišti v Olomouci představilo jezevčíků, rhodéských ridgebacků a bulteriérů.

Pořadatelé výstavy Floracanis nachystali i doprovodný program, během soboty sem zamířilo přes čtyři tisíce lidí, podobně i v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám