Hlavní obsah

Téměř v devadesáti usedl za volant kamiónu, snaží se pomoci nemocné manželce

Novinky, zel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve svých osmdesáti sedmi letech prodal dům, obytné vozidlo a několik dalších osobních cenností. Teď se Robert Blocksom chce stát řidičem kamiónu. Snaží se tak splatit statisícové účty za zdravotní péči o svou manželku. Ta se potýká s rakovinou prsu a astmatem. Píše o tom americký magazín People.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řízení mě odjakživa bavilo. Ale teprve teď jsem si uvědomil, že bych si tím mohl dokonce vydělat i nějaké peníze, “ okomentoval svoji motivaci americký důchodce Blocksom.

Dopravní společnost mu podle jeho slov nabídne kolem padesát tisíc dolarů ročně, což odpovídá více než miliónu korun. Háček je ale v tom, že by v kabině osmnáctikolového vozidla strávil téměř celý rok na cestách.

„Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mi je jasné, jak náročné by to bylo. Nechce se mi totiž strávit tolik času pryč od manželky, “ přiznal Blocksom.

Doufá proto, že mu společnost umožní pracovat v co možná největší blízkosti domova, a především o víkendech.

Za volanty kamiónů sedí tisíce důchodců

„Samozřejmě bych byla úplně nejradši, kdyby se do něčeho takového vůbec nemusel pouštět. Už teď se stará nejenom o mě, ale i o celý dům. Jediné, na co se zmůžu, je připravit čas od času nějaké jídlo,“ povzdechla si Blocksomova manželka Jelaine.

Blocksom ale není zdaleka jediný, kdo si potřebuje i ve stáří přivydělat. Podle údajů za poslední rok více než čtvrt miliónu Američanů starších 85 let aktivně pracuje. Jenom mezi řidiči kamiónů jich mohou být až na tři tisíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám