Hlavní obsah

Rakušan nastoupil do vlaku s koněm

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O neobvyklé události, která se odehrála v neděli na nádraží v rakouském Bad Mitterndorfu informovala na svém twitterovém účtu železniční společnost ÖBB. Jeden z cestujících se totiž rozhodl nastoupit do vagónu i se svým čtyřnohým společníkem, klisnou jménem Frieda. Daleko se ale nedostal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skupinka vtipálků se pokoušela v neděli kolem poledne zjistit, zda mohou ve vlaku přepravovat živoucího koně. Po chvíli dohadování u automatu na lístky, kdy zjišťovali, zda je potřeba koupit lístek jeden nebo dva, když má kůň čtyři nohy, se vydali do akce.

Muž, jehož místní média uvádí pouze pod jménem Benni, se dvakrát pokusil nastoupit do vlaku s klisnou jménem Frieda. Poprvé mu cestu zahradil průvodčí s tím, že se zvířetem se do vagónu rozhodně nedostane. Bennimu poradil, že si má „sednout na koně a jet na něm“.

Druhý pokus už byl úspěšnější. Benni s Friedou nastoupili do vagónu, ve kterém způsobili značný rozruch. Cestující si dvojici s širokými úsměvy fotili. Pochopení ale logicky chybělo posádce vlaku.

Na otázku jednoho z internetových uživatelů, jak daleko se Benni s Friedou dostali, totiž dráhy odpověděly: „Ani centimetr. Strojvedoucí jednal vzorně a slušně se otázal koně a jeho majitele, zda by nemohli opustit vlak.“

„Samozřejmě, že přeprava koní ve vlaku není dovolena. Bylo to ale velmi zábavné odpoledne,“ dodaly na svém účtu dráhy s tím, že nedoporučují, aby Benniho zřejmě žertovný pokus kdokoliv napodoboval.

Reklama

Výběr článků

Načítám