Hlavní obsah

V arizonské nemocnici čeká dítě 16 sestřiček

Nemocnice v arizonském městě Mesa se potýká s neobvyklým personálním problémem. Těhotných je tam 16 zdravotních sester, desetina ošetřujícího personálu na jednotce intenzivní péče. Server BBC s nadsázkou poznamenal, že těhotenství je v tomto zdravotnickém zařízení patrně nakažlivé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pacienti si už nezvykle vysokého počtu zakulacených bříšek všimli, připouštějí sestřičky. Ty na společné tiskové konferenci vtipkovaly, že se takto spikly, aby měly volno na příští Vánoce.

První z nadcházejících maminek očekává narození dítěte v září a poslední v lednu. „Myslím, že jsme si neuvědomily, kolik z nás je těhotných, dokud jsme nezaložily facebookovou skupinu,“ řekla Rochelle Shermanová, které zbývá do porodu měsíc a několik dní. „Vypadá to, jako bychom spolu měly nějakou dohodu,“ připustila.

Další sestřička v očekávání Jolene Garrowová poděkovala kolegyním, které za těhotné vykonávají pro ně nevhodné práce. Nesmějí totiž být vystaveny riziku nákazy nemocemi, jako jsou tuberkulóza nebo pásový opar, a provádět některé úkony pro pacienty s rakovinou.

V nejbližších dnech zdravotnický personál uspořádá těhotenský večírek pro všech 16 žen, které čeká mateřská dovolená.

Reklama

Výběr článků

Načítám