Hlavní obsah

Nejsmutnější medvěd Evropy našel nový domov i lásku

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ochránci zvířat našli ve východní Albánii medvěda, který svých několik prvních let života strávil připoután na řetězu, začalo se mu přezdívat Nejsmutnější medvěd Evropy. Medvěd Riku byl převezen do bulharské rezervace v Belistě, kde se poprvé setkal s jiným medvědem. Lépe řečeno medvědicí - s dvaadvacetiletou Gabriellou si ihned padli do oka a teď se od sebe nehnou na krok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kdysi nejsmutnější medvěd Evropy dostal šanci na lepší životVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dva roky strávil Riku přivázaný ani ne metr dlouhým řetězem k tyči v místnosti bez oken kdesi v horské vesničce v jihovýchodní Albánii. Když ho minulý rok našli ochránci zvířat z organizace Four Paws, byl vyděšený a v zuboženém stavu. Od té doby se jeho život podstatně změnil k lepšímu.

Riku, jehož současný věk média neuvedla, byl převezen do bulharské rezervace Dancing Bears Animal Rescue Park u města Belista. Park slouží jako útulek pro týrané medvědy. Od loňského května si na nové prostředí přivykal teprve o samotě, teprve před několika měsíci byl představen medvědici Gabrielle.

„Útulek je domovem různě postižených medvědů – hluchých, slepých, zraněných – takže náš tým musí pečlivě vybírat, které medvědy dáme dohromady,“ uvedla Jeta Lepajaová, mluvčí organizace Four Paws.

Nerozlučná dvojice

Gabrielle byla zachráněna z cirkusu, kde přišla o jednu tlapu. Po počátečním vzájemném „oťukávání“ se z Riku a Gabrielle stala nerozlučná dvojice. „Nepřestávají si spolu hrát, jsou naprosto nerozluční. Oba chtěli být spolu téměř od začátku – jako by se znali už dlouhou dobu,“ uvedla Lepajaová.

Brzy budou medvědi přesunuti do většího výběhu, aby se mohli setkávat s dalšími zvířaty. Není to přímo život v divočině, přesto zvířata čeká dobré zacházení a kontakt se svým vlastním druhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám