Hlavní obsah

Žena zachránila býka před jatkami, zvíře se teď od ní nehne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Býk jménem Hanuman měl být poražen na brazilských ilegálních jatkách, nepříznivému osudu se však vzepřel a utekl na ulici. Tam si rozběsněného zvířete všimli policisté, kteří přivolali ošetřovatelku opuštěných zvířat Patricii Andrade Varelu Favanoovou. Žena býka ihned uklidnila a odvezla ho na svůj ranč. A jak přiložené video dokládá, z dvojice se stali nerozluční přátelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žena zachránila život býkovi, stali se z nich nerozluční přáteléVideo: AP

 
Článek

O dojemném příběhu informovala agentura AP. Ve kterém brazilském městě se odehrál, však bohužel neuvedla.

Býk podle agentury prorazil těsně před vlastní porážkou provizorní zeď a vydal se na útěk. Pracovníci jatek ho následovali s noži v rukou, připraveni ho za každou cenu usmrtit.

Nebohé zvíře však naštěstí zahlédli městští policisté, kteří přivolali místní pečovatelku o opuštěná zvířata Favanoovou.

Žena dokázala agresivního býka ihned uklidnit, načež ji strážníci vyzvali, aby si nebohé zvíře odvezla. „Policisté mi řekli, že mně zavolali, protože si býk už kvůli své nezdolné touze zasloužil žít. Když jsem na něj po cestě na ranč mluvila, přestal náhle naříkat. A od té doby už nikoho nenapadl,“ tvrdí jeho nová ošetřovatelka.

„Stali se z nás blízcí přátelé. Je to ten vzácný druh přátelství, u kterého nejsou potřeba slova, ale i přesto jej oba dva silně vnímáme,“ svěřila se Favanoová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám