Hlavní obsah

Indonéští vesničané se mstili za smrt muže, pozabíjeli téměř tři stovky krokodýlů

Téměř 300 krokodýlů pozabíjeli rozhořčení vesničané v přírodní rezervaci v indonéské provincii Západní Papua. Masakr byl odplatou za smrt místního muže, kterého předtím pravděpodobně připravil o život jeden z krokodýlů z rezervace, napsal zpravodajský server BBC News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéští vesničané ze msty zabili skoro 300 krokodýlůVideo: Reuters

 
Článek

Místní představitelé a policisté uvedli, že nebyli schopni vraždění zvířat zastavit. Zabíjení chráněných druhů je zločin, který může být v Indonésii potrestán pokutou i vězením. Osmačtyřicetiletý vesničan byl v provincii Západní Papua usmrcen v pátek večer, když na krokodýlí farmě sekal trávu.

„Zaměstnanec slyšel, jak někdo volá o pomoc, rychle tam přispěchal a byl svědkem útoku krokodýla,“ řekl šéf pobočky indonéského úřadu pro ochranu přírodních zdrojů v provincii Západní Papua.

Po sobotním pohřbu vesničana se několik set místních obyvatel ozbrojených noži, lopatami, kladivy a holemi vydalo do rezervace. Podle indonéských médií dav nejprve zaútočil na kancelář krokodýlí rezervace a poté pozabíjel 292 plazů.

„Je lepší, když je tenhle druh zvířat držen někde daleko, například v lese, takže je to bezpečnější pro lidi na polích a farmách,“ uvedl pro agenturu Reuters místní obyvatel Enoas Barmala.

Zmíněná farma měla licenci na chov chráněných krokodýlů mořských a krokodýlů novoguinejských. Některá zvířata byla určena na porážku, většina ale byla chována v rámci programu na ochranu zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám