Hlavní obsah

Na výherní los připsala jméno synovce, pohádkovou výhru si chce ale nechat pro sebe

Když si Barbara Reddicková z kanadské provincie Nové Skotsko kupovala loterijní los, napsala do něj pro štěstí kromě svého jména i jméno svého synovce. Podle všeho však nepočítala s tím, že vyhraje jackpot. Částku 1,2 miliónu kanadských dolarů (přes 20 miliónů korun) si s ním totiž nyní odmítá rozdělit. Dokonce mu pohrozila, že ho bude žalovat, píše server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Reddicková prozradila, že jméno svého synovce Tyrone MacInnise napsala na los pro štěstí. „Protože je jako můj syn. Teda byl,“ řekla krátce poté, co si ve čtvrtek společně s ním šek v hodnotě 1,2 miliónu kanadských dolarů (přes 20 miliónů korun) převzala.

Výherkyně rovněž dodala, že synovci část výhry nikdy neslíbila, což MacInnis ale razantně popírá. „Budu se s ním soudit. Zítra si beru právníka,“ řekla Reddicková u slavnostního předávání.

Zástupkyně loterijní společnosti Bernice Curleyová uvedla, že ji rodinné spory překvapily. „Jsem z toho trochu zklamaná,“ svěřila se.

Reddicková svůj názor nezměnila ani v pátek, kdy médiím prozradila, že si MacInnis peníze nezaslouží. V nedávné době mu prý koupila auto a rovněž mu platila studium na vysoké škole.

Agentura, která v Kanadě dohlíží na loterijní hry, ve svém prohlášení píše, že se více jmen na losech objevuje relativně často.

„V těchto případech se očekává, že výhra bude rozdělena mezi jmenované na losu. Z našeho pohledu byla cena předána a loterie ukončena.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám