Hlavní obsah

Z neškodných důchodců se vyklubal párek zlodějů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že člověka nezle soudit jenom podle vzhledu, se přesvědčila majitelka obchodu ve městě Leigh-on-Sea v britském hrabství Essex. Po návštěvě milých staříků jí totiž zmizely vystavené šperky. Kamerové záznamy odhalily, že za jejich odcizením stojí právě dvojice důchodců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z neškodných důchodců se vyklubal párek zlodějů Video: AP

 
Článek

Postarší muž a žena využili chvíli nepozornosti prodavače v obchodě Scape Interiors a 22. června nenápadně odcizili náhrdelník v hodnotě 65 liber (zhruba 1900 korun).

Hodnota ukradeného šperku není nijak závratná, věk zlodějů ovšem ano. Podle výpovědi prodavačů vypadali muž a žena zhruba na pětasedmdesát let. „Nemohla jsem uvěřit, že by pár, který jsem viděla na kamerách, byl schopen krádeže,“ uvedla šokovaná majitelka obchodu Lisa Blatchová.

Její snahou je varovat majitele ostatních podobných obchodů, aby si dávali pozor i na ty, které by na první pohled vůbec nepodezírali. Zlodějů v důchodovém věku údajně přibývá. Důležité je si prý uvědomit, že i mladí zloději stárnou.

Zatímco na případu stále pracuje policie, Lisa Blatchová si z celé události odnesla dvě ponaučení. „Každý je schopen zločinu a neměli bychom lidi hned soudit podle jejich vzhledu,“ zmínila Blatchová lidové moudro.

Reklama

Výběr článků

Načítám