Hlavní obsah

Američanka získá miliardu za zranění nákupním vozíkem

Američanka Marion Hedgesová jako odškodnění za těžká zranění způsobená nákupním vozíkem, který na ni shodily z nadzemního parkoviště dvě děti, dostane 45 miliónů dolarů ( v přepočtu 997 miliónů korun). Rozhodla o tom soudní porota, napsala agentura AP. Třiapadesátiletá Hedgesová, která je v New Yorku známá svými dobročinnými aktivitami, verdikt přivítala a označila ho za konec velmi dlouhé cesty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal v říjnu 2011 v nákupním centru v newyorské čtvrti Harlem, kde Hedgesová u příležitosti svátku halloween kupovala sladkosti pro děti ze sociálně slabých rodin. Když procházela pod rampou, která obchodní dům spojuje s nadzemními garážemi, dopadl na ni nákupní vozík.

Ten pro zábavu z ochozu shodili dva chlapci, kterým tehdy bylo 12 a 13 let, za což jim byla nařízena léčba v ústavu pro děti s problémovým chováním.

Hedgesová uvedla, že oba chlapce neobviňuje, neboť to byl následek faktu, že neměli jiné možnosti, jak trávit volný čas. Naopak zažalovala majitele nákupního centra a také tamní bezpečnostní agenturu, protože podle ní přehlíželi stížnosti lidí, kteří hlásili, že děti mění středisko v malou válečnou zónu. Majitel i agentura se proti verdiktu odvolali.

Část peněz chce Hedgesová věnovat jistému centru pro děti a mládež, aby podpořila jeho programové aktivity. Rodina také tvrdí, že incident pro ni byl mimořádnou finanční zátěží a že si musela půjčit peníze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám