Hlavní obsah

Nizozemský předseda vlády si rozlil kávu, neváhal a po sobě vytřel

Haag

Dalo by se téměř říci, že si nizozemský premiér Mark Rutte doslova „zametl před vlastním prahem“. Když totiž při vstupu do parlamentu rozlil omylem kávu, neváhal vzal si mop a nepořádek po sobě uklidil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENÁŘE: Nizozemský premiér Rutte uklízí svou rozlitou kávuVideo: Reuters

 
Článek

Rutte šel v pondělí na radu koalice, když při vstupu do budovy rozlil u bezpečnostního turniketu kelímek s kávou. Ten okamžitě zvedl a následně si od členky ochranky vypůjčil mop, aby louži vytřel.

Odměnou mu byl potlesk uklízeček, kterých se ještě nizozemský premiér zeptal, „zda mají kýbl“ kam by mohl mop vyždímat. Rutteho úklid zachytila kamera televize NOS.

Nizozemští lídři jsou známí svým méně formálním přístupem. Minulý rok se po volbách Ruttemu po dlouhých vyjednáváních podařilo vytvořit koalici, kterou přijel představit králi Vilému Alexandrovi na kole.

Někteří nizozemští novináři nicméně podotýkají, že ať už vytírání kávy nebo jízda na kole není pouze znak určité Rutteho pokory, ale také toho, že „to s médii umí“. Ireen Oosveenová, reportérka NOS, která úklid natočila poznamenala, že „ví přesně, kdy kamera natáčí a kdy ne“.

Reklama

Výběr článků

Načítám