Hlavní obsah

Panenky vlkodlačích mláďat zbožňují nadšenci hororů i milovníci hraček

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlkodlačí panenky Werepups (z anglického werewolf – vlkodlak a pup – štěně) můžete buď milovat, nebo nenávidět. Třiačtyřicetiletá umělkyně Asia Eriksenová každou z nich vyrábí ručně, díky tomu mají malí „vlkodlaci“ až strašidelně přirozený zjev. Mezi milovníky hororu se panenky staly doslova hitem. Jednu z nich vlastní i legendární zpěvák Alice Cooper nebo představitel Freddy Kruegera z Noční můry v Elm Street Robert Englund.

Foto: Profimedia.cz

O vlkodlačí panenky je nebývalý zájem.

Článek

Asia Eriksenová z amerického Coaldale miluje horory už od mládí. Od chvíle, kdy viděla mysteriózní horor Stříbrná kulka, je fascinována vlkodlaky. S myšlenkou mít vlkodlačí mládě jako mazlíčka si pohrávala dlouho, nikdy ji ale nenapadlo, že by se tvorbou těchto „mazlíčků“ mohla živit.

Foto: Profimedia.cz

Asia Eriksenová

Nápad přišel až v době, kdy potkala svého manžela, který pracuje jako tvůrce speciálních filmových efektů. Manžel pomohl ženě vyrobit první panenku – hračku, o které snila od dětství. Tehdy Asia ještě netušila, že by se panenka mohla líbit i někomu jinému.

Foto: Profimedia.cz

Některé panenky mají až strašidelně realistický vzhled.

Neskutečně živě vypadající panenky doslova nadchly davy hororových nadšenců a brzy se začaly hrnout objednávky. Panenky jsou vytvářeny na zakázku, všechno je ruční práce – včetně barvení a nasazování chlupů. Výroba jedné panenky zabere Asii klidně i celý měsíc.

Foto: Profimedia.cz

Všechny panenky jsou dělány na míru zákazníkovi.

Za loutku zaplatíte až 30 tisíc

Panenky ovšem nejsou úplně levnou záležitostí. Malý vlkodlak stojí od 670 po 1350 dolarů (zhruba 15 až 30 tisíc korun). I přesto bylo zájemců tolik, že umělkyně musela na více než rok přerušit objednávky. Fyzicky už nestačila loutky vyrábět.

Foto: Profimedia.cz

Robert Englund alias Freddy Krueger se svým malým vlkodlakem.

Jejími typickými klienty jsou sběratelé panenek, kteří chtějí do sbírky něco neobvyklého, milovníci hororů či vlkodlaků i slavné osobnosti jako například zpěvák Alice Cooper, představitel Freddy Kruegera herec Robert Englund nebo herečka Asia Argentová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám