Hlavní obsah

Zvědavý medvěd vylezl za mladíkem na posed

Neuvěřitelně blízké setkání s mládětem medvěda má za sebou čtrnáctiletý Davin Grunow. Když byl mladík minulý týden společně s rodinným přítelem na lovu zvěře poblíž města Bonnyville v kanadské provincii Alberta, zvědavý medvěd vylezl na strom, aby si hocha pořádně prohlédl. Zvíře po chvíli slezlo zpátky na zem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd vyšplhal za lovcem na posedVideo: AP

 
Článek

Grunow byl na lovu, kam ho vzal rodinný přítel Mark White, poprvé v životě. Že se k nim přiblíží medvědí rodinka a jedno z odrostlých mláďat vyšplhá až k jeho posedu, však pravděpodobně nečekal.

Na videu je vidět, jak zvědavý medvěd vylezl na strom a zblízka si Grunowa několik vteřin prohlížel. Zatímco hoch ani nedutal, White, jehož posed byl na vedlejším stromě, se v jednu chvíli pokoušel medvěda všemožnými zvuky odlákat.

„Když medvěd vyleze na posed, musíte zůstat v klidu. Ukázat, že k němu máte respekt. Davin se ten den naučil všechno, co se naučit mohl,“ svěřil se serveru Global News White, který se lovu zvěře věnuje už 45 let.

Mohlo to skončit špatně

Šelma se po chvíli naštěstí vrátila zpátky na zem za svou rodinkou, která z místa později zmizela. „Bylo to něco, co mohlo skončit opravdu špatně, ale díky bohu neskončilo,“ uzavřel White.

Záběry zaznamenaly obrovský úspěch na sociálních sítích. Na Facebooku je od úterý zhlédlo více než šest miliónů lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám