Hlavní obsah

Japonské dráhy se kají. Vlak „neomluvitelně“ odjel o půl minuty dřív

Novinky, tcs

Incident, který by prakticky kdokoli na světě přešel bez povšimnutí, se 11. května odehrál krátce před čtvrt na osm ráno v japonské prefektuře Šiga. Vlak jedné z japonských společností tam stanici opustil o celých 25 sekund dřív než měl. Společnost se už zákazníkům omluvila a ujistila je, že podobné „neomluvitelné selhání“ se už nebude opakovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anglofonní japonský server Sora News 24 informoval, že vlak na stanici Notogawa měl odjet přesně v 7:12:00. Strojvedoucí však s vlakem vyrazil už v 7:11:35, tedy o celých dvacet pět sekund dřív.

Podle společnosti West Japan Railways, která linku provozuje, došlo k předčasnému startu souběhem dvou pochybení strojvedoucího. Nejprve se prý mylně domníval, že vlak má odjet už v 7:11. Proto přesně v tuto dobu zavřel dveře. Vzápětí si však svůj omyl uvědomil a tehdy udělal druhou chybu -podíval se na nástupiště, které bylo tou dobou prázdné a místo toho, aby dočkal přesného času, rozhodl se odjet.

Problém je v tom, že přehlédl několik lidí, kteří plánovali s vlakem jet. Takto museli počkat na další spoj, který jel o šest minut později.

Šestiminutové zpoždění může být vážný problém

„Obrovské nepohodlí, které jsme způsobili našim zákazníkům, je neomluvitelné,“ uvedly dráhy. „Vyvineme maximální úsilí, aby se tento incident už příště neopakoval,“ stálo dále v omluvném prohlášení.

Japonský server dodává, že se celá příhoda může zdát úsměvná, ale i šestiminutové zpoždění ve škole nebo v práci může pasažérům způsobit nepříjemné problémy se šéfy či učiteli.

Takřka totožný případ se odehrál loni v listopadu, kdy japonský vlak předčasně odjel ze stanice zhruba padesát kilometrů od Tokia. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám