Hlavní obsah

Soutěžící uhádl odpověď za 3,6 miliónu. Ptali se ho na místo, kde přišel o nohu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální vysílání legendární soutěže Chcete být milionářem? u příležitosti dvacátého výročí této soutěže nemá v Británii nouzi o silné momenty. Jedním z nich byl i okamžik, kdy soutěžící Gareth Kendall měl zodpovědět otázku, u kterého jezera leží skotský hrad Urquhart.

Foto: Profimedia.cz

Urquhart (ilustrační foto)

Článek

Garetha čekala otázka za 125 tisíc liber (zhruba 3,6 miliónu korun). Když ji moderátor speciálního vysílání Jeremy Clarkson položil, muž naproti němu nehnul ani brvou. „To vím, tam jsem přišel o nohu,“ odpověděl soutěžící klidně a v sále to zašumělo.

„Ne přímo tam. V Inverness,“ zmínil město vzdálené od zříceniny hradu jen několik kilometrů. Před autonehodou, při které v roce 2012 o nohu přišel, se plánoval na hrad podívat. Od té doby jeho zbylou dolní končetinu zdobí tetování s nápisem „Jednou nohou v hrobě 25. května 2012“.

Potom naprosto neomylně označil správnou odpověď – jezero Loch Ness. Clarkson se ani nesnažil jeho přesvědčení zpochybnit, jak to obyčejně v téhle soutěži moderátoři dělávají.

Doposud vedl Gareth se svou ženou Jennou lahůdkářství ve Wyke, předměstí anglického Bradfordu. Že by mohl vyhrát naznačil soutěžící už minulý týden. Pořad se totiž předtáčí a manželé na sociálních sítích zveřejnili zprávu o tom, že jejich lahůdkářství je na prodej.

Reklama

Výběr článků

Načítám