Hlavní obsah

Opilý řidič v Rusku „zaútočil“ na pomník s tankem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobavení v Rusku vyvolal padesátiletý řidič, který 26. dubna po desáté večer vlezl za volant letité volhy v takovém stavu, že s ní nakonec naboural do válečného pomníku s tankem T-34 v centru Kurganu na jižním Urale.

Foto: inckrgn / vk.com

Policisté zasahují u nehody způsobené opilým řidičem volhy.

Článek

„Střízlivý by to neudělal!“ a „Vyrazil do útoku a rozhodl se pro srážku s tankem“, komentují posměváčci na sociálních sítích počínání šoféra, který z kuriózní nehody podle dopravní policie vyvázl bez zranění.

Škody na památníku podle internetového listu Gazeta.ru již ocenili znalci z radnice. Ujistili, že do 9. května, kdy celé Rusko slaví vítězství nad nacistickým Německem, bude pomník zase jako nový.

„Poškozený obklad opravíme na účet městského rozpočtu a následně předložíme účet viníkovi dopravní nehody,“ vzkázala radnice. Místní list Kurgan i Kurgancy si na svém webu povzdychl, že narazit na opilého řidiče není v Kurganské oblasti žádnou vzácností: během 26 dubnových dní dopravní strážníci přistihli 270 řidičů „pod vlivem“.

Policie se proto rozhodla o posledním dubnovém víkendu provést operaci „Nestřízlivý řidič“, čili podniknout skutečně masivní zátah na ty, co si neodřeknou alkohol ani za volantem.

Reklama

Výběr článků

Načítám