Hlavní obsah

Britští studenti nepoznají čas z hodin s ručičkami, při maturitě je to prý stresuje

Třídy ve Velké Británii, ve kterých studenti vykonávají ekvivalent české maturitní zkoušky, budou nově vybaveny digitálními hodinami na úkor analogových. Ředitelé tamních středních škol se shodli na tom, že studenti nedokáží z hodin s ručičkami zjistit čas a že není nutné je při důležitých zkouškách zbytečně stresovat, píše list The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle zástupce generálního tajemníka sdružení Association of School and College Leaders a bývalého ředitele jedné z britských škol Malcolma Trobea jsou studenti příliš navyklí na digitální zařízení.

„Nynější generace není tak dobrá v určování času podle tradičních hodin jako starší generace. Čas v digitální formě vídávají na svých telefonech, na počítačích. Téměř vše, co mají, je digitální,“ svěřil se Telegraphu Trobe.

Rovněž uvedl, že učitelé chtějí, aby se studenti během zkoušek cítili co možná nejuvolněněji. Tradiční hodiny v místnosti by podle něj mohly představovat zbytečný stres.

„Nemůžeme po studentech chtít, aby při zkoušce zvedali ruku a ptali se, kolik času jim ještě zbývá. Používání digitálních hodin má navíc velkou výhodu, neboť je u nich mnohem menší pravděpodobnost, že se při kontrole času spletete,“ vysvětlil.

Reklama

Výběr článků

Načítám