Hlavní obsah

Vévodkyni Kate přijali do porodnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vévodkyni Kate, manželku britského prince Williama, převezli v pondělí do porodnice, kde by měla přivést na svět svého třetího potomka. Královské dítě, ať už půjde o chlapce, či děvče, bude po dědečkovi Charlesovi, otci Williamovi a sourozencích Georgeovi a Charlotte pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vévodkyně Kate na archivních záběrech se svými dětmi princem Georgem a princeznou CharlotteVideo: Reuters

 
Článek

„Její královská výsost vévodkyně z Cambridge byla dnes ráno přijata do nemocnice St. Mary's v Paddingtonu v Londýně v rané fázi porodu,“ uvedl Kensingtonský palác v pondělí ráno na Twitteru. Do porodnice Kate jela autem společně se svým manželem, princem Williamem.

Narození dítěte bude podle agentury AP oznámeno tradičním způsobem, tedy umístěním zprávy na stojan před bránou královnina Buckinghamského paláce, aby si tuto zprávu mohli přečíst kolemjdoucí. Zároveň se zpráva objeví i na oficiálních účtech na sociálních sítích.

V Lindově křídle porodnice v londýnské části Paddington Kate porodila obě své děti – nyní čtyřletého George i dvouletou Charlotte. Narodili se tady i princové William a Harry. Novorozeně bude šestým pravnoučetem královny Alžběty II., která v sobotu oslavila 92. narozeniny. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci královské rodiny čekají před nemocnicí už několik dní.

Pokud se narodí děvče, mohlo by se podle sázkařů jmenovat Mary, Alice nebo Victoria, pokud to bude chlapec, mohl by dostat jméno Albert, Arthur nebo Fred.

Těhotenství vévodkyně z Cambridge oznámil Kensingtonský palác loni v září. Informoval tehdy, že by se dítě mělo narodit v dubnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám