Hlavní obsah

Tisíce mrtvých mořských hvězdic zaplavily britské břehy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé britského města Ramsgate v hrabství Kent se v sobotu dočkali morbidní podívané. Pláže u jejich města zaplavily těla tisíců mořských hvězdic, které se zřejmě staly obětí rozbouřeného počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po sněhové bouři vyplavilo moře u Velké Británie tisíce mrtvých hvězdicVideo: Reuters

 
Článek

Když se lidé vydali v sobotu na pláže na jihovýchodním pobřeží Anglie, čekalo je překvapení. Moře vyplavilo ohromné množství mrtvých mořských hvězdic. „Bylo to jako armageddon,“ sdělila deníku Independent sedmačtyřicetiletá Lara Maiklemová, která se do Ramsgate vypravila, aby neobvyklý výjev viděla na vlastní oči.

„Kam až oko dohlédlo byly hvězdice, mezi nimi občas ryby, ježovky a krabi,“ popsala Maiklemová. Přestože procházka mezi mrtvými těly nepatří mezi nejpříjemnější zážitky, na pláže se vypravilo mnoho zvědavců.

„Někteří krabi byli ještě živí, ty jsme házeli zpět do vody,“ uvedla Maiklemová.

Úhyn je přisuzován vlně chladu a bouřlivého počasí, které na britských ostrovech dostalo přezdívku „Beast from the East“ (Bestie z východu). Podle všeho ale nejde o nic výjimečného a k podobnému masovému úhynu dochází při každé velké bouři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám