Hlavní obsah

Tchajwanská záchodová krize. Obyvatelům vyspělé země došel toaletní papír

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco u nás se loni stalo tématem číslo jedna drahé máslo, obyvatelé Tchajwanu o víkendu řešili akutní nedostatek jediného papíru, za jehož měkkost jsou lidé ochotni si připlácet. V panice před rapidním zdražováním a následně i strachu z nedostatku totiž lidé začali vykupovat toaletní papír ve velkém, informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozsáhlé lesní požáry v Kanadě a problematický trh v Brazílii způsobily, že výrobci toaletního papíru se příští měsíc chystají zdražit své výrobky o 10 až 30 procent. Zdražení by pochopitelně dopadlo i na koncové zákazníky, kteří si ale tuto informaci vyložili po svém.

Obavy ze zdražování vystřídaly obavy z toho, že toaletní papír nebude k sehnání. Proto se o víkendu lidé vrhli do supermarketů a ve velkém začali toaletní papír skupovat. Řada dalších pak už objevila jen prázdné pulty a své rozhořčení následně sdílela na sociálních sítích.

Řada lidí sháněla o víkendu toaletní papír marně.

Největší ostrovní internetový obchod ET Mall hlásí, že z dvaceti nejprodávanějších produktů jich šest byl toaletní papír a poptávka po něm byla desetkrát vyšší než obvykle.

Do hry už se vložilo státní Oddělení pro ochranu spotřebitelů, které na zvyšování cen bude dohlížet, a čtyři největší obchodní řetězce přislíbily, že ceny papíru se nebudou zvyšovat nejméně do poloviny března. To by snad mělo hromadnému vykupování zásob zabránit.

Reklama

Výběr článků

Načítám