Hlavní obsah

Z mysteriózního opuštěného letadla se stala turistická atrakce

Nechtěná turistická atrakce se stala z opuštěného Boeingu 737 na indonéském ostrově Bali. Letadlo se nachází na střeženém pozemku v regentství Badung Regency a nikdo netuší, jak se tam dostalo. Právě tajemství, které opuštěné letadlo provází, láká zvědavé cestovatele nejvíce, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Boeing se nachází ve vesničce Kutuh a leží hned vedle tamní rušné silnice. Obklopen je několika listnatými stromy, přepravními kontejnery a malou chýší.

Navzdory tomu, že je za zamčenými branami soukromého pozemku hlídaného ostrahou, stalo se vyhledávanou atrakcí mnohých cestovatelů.

Otázkou zůstává, jak se stroj na místo dostal. Je to ale právě tajemství, kterým je letadlo opředeno, co zvyšuje jeho zájem mezi zvědavci. Vždyť boeing nedisponuje ani žádnou značkou nebo jinou identifikační známkou, která by k rozluštění záhady mohla přispět.

Podle místních z něj měla být restaurace

Místní lidé a nadšenci do létání se domnívají, že jeho majitel měl plán proměnit letadlo v restauraci, ale následně zjistil, že nemá dostatečné množství financí. Od té doby tak na pozemku postupně chátrá.

Ať už je pravda jakákoliv, není bez zajímavosti, že se nejedná o jediný opuštěný Boeing 737 na ostrově. Druhé letadlo je od tohoto vzdáleno pouhých osm kilometrů a nachází se v oblasti Kedonganan hned vedle jednoho z řetězců rychlého občerstvení.

Reklama

Výběr článků

Načítám