Hlavní obsah

Tuleň se zaklínil do létajícího talíře, bez pomoci by údajně nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh s dobrým koncem zažila samice tuleně, jež byla před několika měsíci nalezena na pláži v hrabství Norfolk na východě Anglie s plastovým létajícím talířem na krku. Díky dobře vykonané práci tamní záchranné organizace tak mohla být ve středu vypuštěna zpět do svého přirozeného prostředí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tuleně, který měl na krku frisbee, pustili zpět do přírodyVideo: Reuters

 
Článek

Samice tuleně byla před několika měsíci nalezena členy neziskové organizace zaměřené na ochranu zvířat s názvem Royal Society for the Prevention of Cruelty (RSPCA) to Animals poblíž anglického města Horsey.

Ti jí následně plastový předmět z krku odstranili a dlouhou dobu se o ni ve svém centru starali. Na záběrech je viditelné, jak zvíře spokojeně skotačí v malém bazénku, a to i navzdory tomu, že má na krku viditelnou hlubokou ránu.

Manažer organizace RSPCA Alison Charles agentuře Reuters prozradil, že  následky rány by v případě neposkytnutí pomoci byly s největší pravděpodobností smrtelné.

Tuleň, kterému záchranáři dali přezdívku Frisbee, měl však štěstí. Díky dobře vykonané práci záchranného týmu a dostatečně dlouhé regeneraci tak ve středu konečně přišla správná chvíle, kdy byl vypuštěn zpět do volné přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám