Hlavní obsah

Záchranu slůněte zkomplikovala jeho matka, kterou omráčil elektrický ohradník

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O život malého slůněte, které spadlo do studny, bojovali v pátek vesničané v thajské provincii Chantaburi. Mládě uvízlo v úzké betonové skruži a jeho zoufalé volání o pomoc vystresovalo matku natolik, že si nedala pozor a zapletla se od elektrického ohradníku. Složitá záchrana trvala přes tři hodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slůně ve studniVideo: AP

 
Článek

Vesničané se v noci ze čtvrtka na pátek příliš nevyspali. Zoufalé volání uvázlého mláděte všechny vyburcovalo k horečnaté aktivitě. V úzké skruži drželo mládě nad hlavou jen s vypětím všech sil.

Situace se zkomplikovala ve chvíli, kdy se slonice zapletla do elektrických ohradníků, kterými zemědělci chrání svá pole právě před slony. Rána slonici omráčila a ta padla jako podťatá k zemi. Po chvíli se naštěstí bez vážnější újmy probrala.

Během dalších hodin se malým bagrem podařilo vyhrabat slůněti cestu, po které se už ze studny vyškrábat dokázalo.

Dramatický příběh nakonec dopadl dobře pro všechny zúčastněné. Slůně se v lesíku připojilo k nyní už trpělivě vyčkávající slonicí a oba společně mezi stromy odkráčeli do tmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám