Hlavní obsah

Muž chybou obdržel na účet 2 000 000 000 349 eur, stal se nejbohatším na světě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si minulou středu otevřel Belgičan Luc Mahieux elektronické bankovnictví, nestačil se divit. Na účet mu totiž dorazila částka přesahující o pár stovek dva bilióny eur. Díky chybě se tak na chvíli stal zdaleka nejbohatším mužem světa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obyčejný muž z obyčejného města se na chvíli stal středem pozornosti celé Belgie. Když si totiž ve středu 7. února otevřel své internetové bankovnictví, zjistil, že mu na účet přišlo neuvěřitelné množství peněz. V přepočtu to činilo zhruba 50,6 biliónu korun.

Mahieuxovi bylo pochopitelně jasné, že se stala chyba. Celý problém vznikl, když na jedné internetové stránce sdělil detaily své karty. „Byla to renomovaná a důvěryhodná stránka, takže jsem si myslel, že je to bezpečné,“ sdělil v rozhovoru s belgickou televizí RTL-TVI Mahieux.

Jenže záhy muž pocházející z města Dinant na francouzsko-belgických hranicích zjistil, že každý měsíc si stránky strhávají zhruba 35 eur (887 korun), což ale byla platba na tři měsíce. Rozhodl se tedy zrušit svůj účet a následkem toho mu přišlo na kartu závratné bohatství.

Belgičan okamžitě zkontaktoval banku a nechal si zablokovat kartu. Obával se totiž, že by mohl být cílem podvodu či hackerského útoku. Minulý pátek se vše vyřešilo a Luc Mahieux přestal být nejbohatším mužem světa. Tím zůstává Bill Gates s 86 miliardami dolarů (zhruba 1,7 biliónu korun).

„Rád bych dodal pro všechny své budoucí ´přátele´, že žádné peníze nemám,“ s humorem uzavřel celou kuriózní epizodu na svém facebookovém účtu Mahieux.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám